Wie ben ik?

DSC_7868 als slim object1vierkant

Ik ben Edith Kools, getrouwd en moeder van drie prachtige en gevoelige dochters; Eline, Janneke en Doortje.

Ik heb al een tijdje de droom om een bedrijf voor mezelf op te zetten. Maar ja, is het wel verstandig in een tijd van crisis? Waar en hoe begin ik? Deze vragen zorgden ervoor dat ik mijn angst bleef zitten en daardoor ook op mijn vertrouwde en veilige werkplek. Ik heb jarenlang voor verschillende organisaties gewerkt en daarin ging ik steeds meer de persoonlijke aandacht voor ieder individu missen. Ik wilde meer vanuit mijn hart gaan werken.

Ik merkte dat het tijd werd, voor mezelf, om een andere weg in te slaan. Hierdoor ben ik steeds meer in mijn eigen kracht gaan staan en durfde daardoor de stap te wagen om mijn droom te verwezenlijken. Ik werk vanuit mijn hart en mijn gevoel waardoor ik dicht bij mezelf kan blijven. Daarnaast merk ik dat het goed is om al mijn opgedane werkervaring en kennis door te geven en te delen. Mijn hart ligt bij mensen en ik wil graag iets voor hen betekenen. Ieder mens is uniek, bijzonder en goed zoals hij/zij is.

Mijn achtergrond is maatschappelijk werk (HBO opleiding Maatschappelijk werk en Dienstverlening in Breda) en coaching (HBO opleiding in Rotterdam, coach in de kinderopvang). Tijdens mijn werk bij de kinderopvang heb ik vele jaren met kinderen gewerkt en met kinderen met een beperking zowel lichamelijk als verstandelijk. En ouders daarin begeleidt. De groep voor kinderen met een beperking binnen de reguliere opvang heb ik destijds op mogen zetten en uit kunnen bouwen. Dit is een mooie ervaring geweest. De zojuist genoemde ervaring kwam mooi van pas met het opstarten van mijn eigen bedrijf.

In de loop der jaren heb ik allerlei trainingen en cursussen gevolgd zoals meditatie, mindfullness en yoga. Dit bracht voor mij heel veel rust, bewustwording, zelfvertrouwen en inzichten. Tevens ontdekte ik de kracht van positief denken (ondanks dat ik van nature al een optimistisch mens ben) en visualiseren.

Ik heb een kinderyogadocenten opleiding gevolgd bij Mojogi in Bergen op Zoom. Daarnaast heb ik inmiddels het derde schooljaar bij De Toverboom in Bilthoven afgerond. Het is een opleiding voor therapeutisch kindertekeningen analyseren. Tijdens de eerste 2 jaar van de opleiding van De Toverboom was het voor mij heel inspirerend om de tekentaal van kinderen te leren begrijpen en ze te leren begeleiden in hun persoonlijke proces. Het derde jaar is meer gericht op eigen ontwikkeling (innerlijk) en gebaseerd op de zeven Chakra’s.

Het is heerlijk om met kinderen te genieten van creativiteit en om samen nieuwe mogelijkheden te verkennen.

Daarnaast vind ik het heel belangrijk, in deze drukke tijd, om kinderen te leren hun lichaam en energie bewust te laten voelen. Ze worden overvoed met geluid en allerlei nieuwe indrukken en prikkels. Door in contact te komen met zichzelf en te luisteren wat het kind van binnen voelt, zal het zich veilig gaan voelen. Ook is het belangrijk dat het kind zich leert af te schermen, een eigen ruimte maakt en zijn/haar kracht ervaart. Dit wil ik graag via de kinderyoga en tekenen doorgeven.

Kinderen zijn zo puur en daar kan ik intens van genieten. Ik kijk er iedere keer weer naar uit om met kinderen te mogen werken.

Ik geef tevens peuterdans bij Genie en een kinderdag verblijf omdat dansen al jaren een passie van mij is.

Tenslotte ben ik Reikimaster en heb ik biotensor cursussen gevolgd.

Ik zal al mijn krachten en ervaringen bundelen en combineren om mensen te begeleiden en te ondersteunen in hun weg. Daarbij houd ik natuurlijk rekening met de wensen van iemand en wat bij hem of haar past. Ik vind het fijn om mensen meer bewustzijn mee te geven en hun positief te stimuleren in hun persoonlijke ontwikkeling.

Hierin loop ik graag een stukje met je mee!

Ik ben enorm dankbaar om dit te kunnen en mogen doen.

IMG_7718  Untitled

Geloof in je eigen kracht en luister naar je hart!