Reiki

Reiki is het Japanse woord voor universele levensenergie.

Rei betekent universeel en Ki is energie. Met universeel wordt bedoeld dat het over heel de wereld gelijk is. Alles wat leeft heeft die energie nodig om te kunnen leven. Het is de energie die we opnemen in ons lichaam. Dit doen we o.a. tegelijk met het inademen van de lucht. We hebben het nodig om te kunnen leven, te groeien en gezond te blijven.

Het is de kracht van al het leven, de energie van de groei in mensen, planten en dieren. Eigenlijk neem je dagelijkse levensenergie op zonder dat je erbij nadenkt. En met Reiki kun je jezelf of anderen met een behandeling extra levensenergie geven. Hierdoor kunnen blokkades zowel lichamelijk als geestelijk opgeheven worden. Daardoor wordt je immuunsysteem versterkt. Reiki is helende energie.

Door zachte handoplegging vindt deze energie overdracht plaats.

Reiki is voor iedereen ongeacht hoe je erover denkt en je hoeft er niet in te geloven. De bereidheid voelen om een behandeling te ondergaan is voldoende. Het is per persoon en per behandeling verschillend wat er ervaren wordt tijdens een Reiki behandeling. Sommige mensen voelen een tinteling, warmte, kou. Andere mensen voelen zich ontspannen. Door de ontspanning stelt het lichaam zich meer open voor genezing. Ook de geest reageert het beste als deze ontspannen is waardoor negativiteit gemakkelijker losgelaten kan worden. Reiki gaat altijd naar de plaatsen in het lichaam die het nodig hebben. Reiki geeft je wat je op dat moment nodig hebt. Daardoor is een verkeerde dosis onmogelijk. Reiki is in elke situatie veilig. Soms kunnen klachten in eerste instantie versterken omdat het proces versnelt wordt. Ook kunnen er emoties loskomen.

Reiki is geen vervanging voor het medisch cirquit, Reiki behandelt geen ziekte. Reiki is een aanvulling omdat Reiki het evenwicht probeert te herstellen. Het kan daardoor wel een genezingsproces versnellen.

Ik geef Reiki behandelingen op afspraak. Ook aan kinderen. Voorafgaand aan de behandeling zal een kort gesprekje plaatsvinden. Duur van de behandeling is ongeveer 60 minuten en kost 40 euro. Heb je vragen of wil je een afspraak met me maken, neem dan gerust contact met me op.

Tijdens een behandeling vind ik het fijn als je aangeeft wat je wel en niet wilt en wat je wel of niet prettig vindt. Ik hou daar graag rekening mee. Daarnaast vind ik het belangrijk om te vertellen dat je alles kan aangeven, vragen en vertellen. Ik werk op basis van vertrouwen, veiligheid en openheid. Niets moet.

Tijdens de behandeling blijft kleding aan, ik zal alleen vragen om de schoenen uit te doen, zodat de energie goed kan stromen.

Een behandeling van een kind zal plaatsvinden in het bijzijn van een ouder en/of verzorger. Reiki bij een kind werkt hetzelfde als bij volwassenen. Alleen staan hun kanalen nog meer open omdat zij nog minder hebben meegemaakt dan volwassenen. Zij zijn nog ontvankelijker voor energieën en kunnen vaak heel goed omschrijven wat ze dan voelen. Ik zal me aan hun taal niveau aanpassen om uitleg te geven en vragen te beantwoorden.

Tenslotte geef ik Reikicursussen aan volwassenen. Reiki op het eerste niveau is eenvoudig te leren en het toepassen op je zelf is net zo effectief. Reiki op het tweede niveau is Reiki geven op afstand. Lijkt het je leuk om dit te leren, neem gerust contact met me op. Een Reiki cursus 1 en 2 kost € 125,= per cursus. Een cursus duurt drie avonden.

Reiki 3 is voor degene die Master willen worden en zelf Reiki cusrussen willen gaan geven. De kosten en tijdsduur voor deze cursus zijn in overleg.

Ik zou het ook geweldig vinden om de ervaringen van Reiki aan kinderen door te geven. Ik merk dat sommige kinderen er interesse in hebben en allerlei vragen over hebben. Ik denk als je kinderen al vroeg met Reiki in aanraking brengt, ze steeds meer leren in hun eigen kracht te gaan staan. Hierdoor gaan ze steeds beter voelen wat goed voor hen is. Zeker in de pubertijd kan dit een steun zijn bij het zoeken van hun eigen indentiteit. Het vergroten van hun zelfvertrouwen.

Reiki kan je toepassen thuis, op school, op kamp of moeilijke situaties. Reiki kan je op een speelse en creatieve manier doorgeven aan kinderen zodat ook zij Reiki kunnen leren geven aan zichzelf, anderen, huisdieren, planten, stenen en situaties.

In dit stukje ben ik me nog aan het verdiepen en aan het oriënteren. Wie weet onstaat er zo ook de eerste kids reiki bijeenkomst en wie weet ook wel met ouder en kind samen. Want het is wel belangrijk dat een kind in de thuissituatie steun ervaart om er iets mee te kunnen doen.

IMG_1348

 

 

 

 

 

 

Alles wat je aandacht geeft, groeit.