Tekenen/schilderen

 

Voor kinderen vanaf 4/5 jaar, jongeren en volwassenen.

IMG_3872

Kinderen begeleiden via tekenen en creativiteit. Tegenwoordig zoeken we steeds meer manieren om kinderen te begeleiden en te begrijpen. Het is gebleken dat de ingang via kunstzinnige en creatieve vormen een positieve werking heeft op kinderen. Het geeft rust en stimuleert ze in hun ontwikkeling. Het helpt ons tevens om beter met ze te communiceren. Bijna alle kinderen houden van tekenen. Kindertekeningen zijn plattegronden van motorische, emotionele en geestelijke groei. Via de tekening kunnen we de belevingswereld van het kind gewaar worden, en het kind beter begrijpen en zien zoals hij/zij is. Zo helpen we het kind zich te ontwikkelen tot de mens die hij diep van binnen is.

 “Ieder kind is een kunstenaar. De kunst is dit te blijven als je groot bent.”

Bovenstaande geldt voor kinderen, maar natuurlijk ook voor jongeren en volwassenen. Ook bij jongeren en volwassenen zijn tekeningen plattegronden van je persoonlijke groei. Ik heb zelf tijdens de opleiding persoonlijk ervaren hoe bijzonder het is als je aan je eigen tekeningen kunt zien waar je staat en waar je mee bezig bent en dat dit er iedere keer uitgehaald wordt. Ondanks de kennis, teken je vanuit je onbewustzijn. Tijdens het tekenen ben ik helemaal niet bezig met de kennis die ik over tekeningen heb geleerd. Je bent dan gewoon heerlijk rustig en ontspannend bezig, in het nu. Dat is echt bijzonder mooi. Het verrast me iedere keer opnieuw. Ik vind het heerlijk als het niets hoeft voor te stellen en er dan hele mooie dingen ontstaan. Zo heb ik mijn kunstenaar weer terug gevonden.

Voor wie zijn de tekenworkshops?

Het is vooral voor iedereen die heerlijk wil tekenen en er even uit wil zijn. Het is ontspannend en het maakt je hoofd leeg. Je bent bezig in het hier en nu. Daarnaast leer je allerlei tekenvaardigheden. Het is voor iedereen die zijn of haar creativiteit weer wil laten stromen of het wil (her)ontdekken.Het is voor iedereen die zich zelf meer wil begrijpen.

Het is ook goed voor kinderen die last hebben van verdriet, boosheid, angst, verlies, problemen op school of met contacten. Voor kinderen met psychosomatische klachten, zoals buikpijn of moeheid zonder aanwijsbare reden. Jongeren die in de middelbare schoolperiode uit balans raken en voor volwassenen met sociale, emotionele of lichamelijke problemen.

Wat houdt het in?

Ik werk met kleine groepjes van maximaal 10 kinderen, jongeren of volwassenen. Ik begin met een ontspanningsoefening en daarna gaan we lekker aan de slag. Ik sluit ook altijd af met een korte ontspanningsoefening. Het laat je verrassen en het vertelt je ook wat. Tekeningen laten iets van je bewustzijn zien. Kwaliteiten worden zichtbaar. Het is ook een fijne manier om in gesprek te komen. De manier van tekenen geeft je het gevoel dat je het altijd goed doet want jouw manier is goed! Je leert loslaten dat het iets “moet” voorstellen. Je hoeft ook niet te kunnen tekenen. Iedereen kan het! Er komen altijd mooie en/of bijzondere dingen uit.

Ik geef workshops kindertekenen om de week op maandagmiddag van 16.30 uur – 16.45/17.00 uur. Deze lessen vinden plaats op basisschool de Marco Polo in Bergen op Zoom (florastraat). Ik zorg voor iets te drinken en lekkers. Het kost € 8,00 per keer en € 75,= voor een blok van 10 lessen (prijs is per persoon). Het is ook mogelijk om incidenteel te komen bijvoorbeeld 1 of 2 keer per maand. Voor een blok van 10 lessen heb ik een leskaart die ik af teken tijdens de les. Deze kaart kun je zowel voor de kinderyoga als voor de tekenlessen gebruiken. Tijdens de schoolvakanties zijn er geen lessen. Wel geef ik dan soms extra workshops deze kan je vinden onder het kopje agenda op deze website of op de facebook pagina van Ambrozijn. Ook voor deze workshops kan je de leskaart gebruiken.

Naast bovenstaande locatie heb ik de intentie om met een klein groepje van maximaal vijf, zes kinderen in een prachtige natuurlijke en rustgevende omgeving te gaan tekenen om zo tot rust te komen. Ik neem dan kinderen mee naar bijvoorbeeld het bos of het strand.Ik ga daarmee starten op verzoek en bij aanmelding van minimaal drie kinderen. De dag en het tijdstip zal in onderling overleg vastgelegd worden. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan de woensdagmiddag, zaterdag- of zondagochtend. Daarnaast ga ik workshops tekenen verzorgen voor volwassenen. Het tijdstip zal in onderling overleg plaatsvinden. Het zou op een doordeweekse avond kunnen plaatsvinden. Ook hiervoor geldt dat ik start met minimaal drie deelnemers. Deze workshops duren 2 a 2,5 uur en kosten per persoon per keer € 20,=. Dit is inclusief het tekenmateriaal en drinken. Deze workshop zijn afzonderlijk en tevens mogelijk om in blokken van 10 keer te volgen en dan betaal je € 190,=.

Kom je ook ? Heb je interesse?

Als je een keer mee wilt doen, maak dan een afspraak met mij. Je mag kosteloos 1 keer meedoen en kijken of je het leuk vindt. Trek gemakkelijk zittende kleding aan. Voor meer informatie kun je contact met mij opnemen.

NIEUW! In oktober 2015 starten nieuwe cursussen tekenen en schilderen voor zowel kinderen als volwassenen. Zie meer informatie over deze cursussen onder het kopje agenda. NIEUW!

 

IMG_1682 IMG_1736 IMG_2123 IMG_2744 IMG_2746 IMG_2742 IMG_2784 IMG_3310 IMG_3300 IMG_3316 IMG_3317 IMG_4316 IMG_4351 IMG_4355 IMG_4369 IMG_5809 IMG_4350 IMG_4709 IMG_4710 IMG_8790 IMG_8796 IMG_8845 IMG_8786 DSC_0055 DSC_0059 DSC_0071 IMG_7752 DSC_0076 IMG_8070 IMG_7122